#Mardin Gezisi

                                                               SLM ARKADAŞLAR





Bugünkü yazım bir gezi yazısı olacak malumunuz hafta içi çok yorulduğumuz için biraz stres atalım diye kendimizi yakın civar ilerden MARDİN 'e attık muazzam şehirlerden olan mardini  fotoğraflarla anlatacağım :))




                               Mardinden genel görüntü
                                                    

 
 
 
Mardin çok kozmopolitik bir şehir  arap ,kürt, Müslüman,süryani vb. toplumlardan oluşuyor. Bu durum gerçekten şehre çok ayrı bir hava katmış.
 
Tamamen tarihi bir dokuya sahip kiliseler ,medreseler,müzeler,vb şehri süslemiş bu tarihi dokuyu sivil mimaride görmek mümkün
 
 
 
Mardin Kasımiye Medrese'si -1
 
 

Mardin Kasımiye Medrese'si  -2
 
 

                                          Mardin Kasımiye Medrese'si -3

 
 

 
medresenin dışında bu prensesler ise el işi yapılmış bileklik ,kolye gibi takılar satıyorlar  kesinlikle pazarlık yapılmıyor  çok ciddiler; bir iş yaptıklarının farkındalar daha doğrusu ilgiye şımarmıyorlar alışmışlar:))


 

#Mardin Müzesi 1
 
 
 
 

Mardin Müzesi -2
 



 
Sokakları o kadar dar ki araba yok insanlar ulaşım aracı olarak ''çok acı ama '' merkebi kullanıyor. Mesela bu bir temizlik merkebi :(
 
 

 
 
 Mardin in ara sokaklarında telkâri ustasına rastlıyoruz hemen yakınıyor tükeniyoruz kızım artık bu iş bitiyor kimsecikler önemsemiyor diye; ama inanın el emeği çok başka bir şey bir çok ödülü var. Süryani bir usta Mardin de sadece kendisinin kaldığını söylüyor yanında ise Müslüman bir çırağ var hemen amcamın o güzel elleriyle işlediği telkâri hızmaları dan  alıyorum:)
 

 
Tabiki o meşhur leblebi şekeri  her köşe başında rastlayabilirsiniz.
 
 


     Mis gibi sabunlar  tabi bunlarda aynı şekilde sanki mardini simgeler gibi                              

 
 
Menengiç kahvesi:)) ben

 
Birde kızırtılmış ekmek türü bir şeyler satılıyor burada çok tüketilen bir yiyecek alırken nasıl yenmeli dedim her zaman yeriz biz bunu dediler. Ben aldım ama hala nasıl tüketileceğini bilemedim çünkü taş gibi çok sert yapısı var:))
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eklips Anti- Selülit Masaj Eldiveni Yorumlarım

Gosh Boombastıc XXXL Volume Maskara Yorumlarım

GOSH BOOMBASTIC XXL SWIRL VOLUME MASCARA YORUMLARIM