Sivilce ve Akne İçin Çözüm Önerileri !!

Herkese Merhaba !!


Nasılısınız umarım her şey yolundadır? Bugün bloğumun konusu Akne ve sivilce sorunu, aslında bu konu hakkında düşüncelerimi uzun zamandır yazmayı düşünüyordum. Ben sivilce sorunum olduğundan sürekli bahsediyorum bunu bilen arkadaşlardan da mail ve dm sürekli sivilce için ne yapmalıyız. Evet ben bir dermatolog değilim ama ta ergenlikten bu yana yaşadığım bir sorun öncelikle bir cilt doktoruna görünmenizi tavsiye ederim. Çünkü sivilce ve aknelerin oluşmasın da bir çok sebep vardır. Tamamen Androjen sebeplere bağlamak yanlış olur. Mesela ben ergenlik çağını atlatalı baya oldu. Hatta şey düşünüyorum ergenlikte bile bu kadar yoktu :( Yapılan bazı araştırmalar da  sivilce oluşumunun genetik olabileceğini göstermekte, ondan ziyade androjen ve lityum içeren bazı ilaçlar ve yağlı kozmetik ürünleri de akneye neden olmakta, ayrıca özel günler ve gebelik gibi hormonal dengelerin bozulduğu zamanlarda ya yeni sivilceler oluşmakta ya da daha önce yaşanan sivilce sorunu nüksetmektedir.

Akne ve Sivilceden Kurtulmanın
Top 4 Doğal Yolu:

Evet tekrar söylüyorum ben dermatolog ya da cilt uzmanı değilim eğer çok büyük problemler yaşıyorsanız mutlaka dotorunuza danışın ama yüzünüzde kısa süreli yani geçici sivilceler oluşmuşsa ve doktora gitmek için vakit yoksa ya da acilen bunlardan kurtulmak istiyorsanız ufak önerilerim olacak.

1- Buz Kalıpları: Eğer irinli şekilde oluşan sivilceleriniz varsa  rahatlamasını ve onların kolayca inmesini sağlamak için buz kalıplarını öneririm, bir parça beze buz kalıbı koyup kuruttuğunuz  sivilce üzerinde bir süre bekletebilirsiniz, bunu gün içerisinde ara ara tekrar ettiğinizde onların zamanla indiğini göreceksiniz.

2-Limon Suyu: Sivilceleri için en iyi yollardan biri de taze limon suyu. Limonun fazla yağı kuruturken, sitrik asit barındırması sayesinde bakterileri öldürücü özelliği  sahip. Limon suyunu bir kaç farklı şekilde kullanabilirsiniz:
# Direkt limon suyunu  yatmadan önce sivilce olan alana temiz steril edilmiş %100 pamuklu kulak çubuğunu kullanarak uygulayabilirsiniz. 
# Limon suyuna tarçın ekleyerek uygulayabilirsiniz 
# limon suyu ve macunda sivilce için etkili oluyor. Fakat hassas ciltlilerin uygulamasını tavsiye etmem



3-Macun: Bu zamana kadar en çabuk etkisini gördüğüm kesinlikle diş macunudur sivilce boyutu ne kadar büyük olursa olsun sabaha o sivilceyi küçültüğüne bizaat şahit oldum, bildiğin diş macununu sivilce olan alana uyguluyorsunuz sabah kalkınca kurmuş olan yeri yıkıyorsunuz.


4-Buhar: Bence sivilce oluşumunu engellemenin en iyi yollarından biride buhar, tamamen gözeneklerin açılıp rahatlamasını sağlayan bir yöntem olarak düşünüyorum kaynatılan suyu derin bir çanak içine doldurarak bu buharı yüzünüze tutuğunuz zaman cildin doğal nemine ulaştığını ve gözeneklerin açılarak içindeki iğrenç şeylerin nasıl kolaylıkla çıktığını göreceksiniz.


Geldik yazımın sonuna ben araştırma ve deneyimlerimi sizlerle paylaştım umarım bir nebzede olsa faydalı olabilmişimdir. Okuduğunuz için teşekkür ederim bir daha ki yazımda görüşürüz 
Sevgiyle Kalın:) 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eklips Anti- Selülit Masaj Eldiveni Yorumlarım

Gosh Boombastıc XXXL Volume Maskara Yorumlarım

GOSH BOOMBASTIC XXL SWIRL VOLUME MASCARA YORUMLARIM