Bloğumun Okunma Oranın Nasıl Arttırabilirim ?

 
Herkese Selam !

Nasılsınız ? umarım her şey yolundadır ? Bugün her zamankinden farklı bir konuyla karşınızdayım bayadır yeni blog açan ve blog açmayı düşünen arkadaşım tarafından bloğumu kısa sürede nasıl geliştirdiğime ve sayfa görüntülemeyi arttırmaya dair neler yaptığım hakkında sürekli soru alıyordum bende bu konu hakkında naçizane  tecrübelerimi paylaşmak istedim. Evet isterseniz başlayalım !
 
1-  Başlık (konu): Evet bloğumuzun okunmasını arttıracak en büyük etkenlerden birisi kesinlikle konuyla ilgili başlığımız. Okuyucunun ne aradığına dikkat etmemiz gerekiyor İnsanların dikkatlerini çekecek başlıklar oluşturmak kesinlikle okuma oranını arttırıyor.
2- Fotoğraflar : Bloğumuzda görseller de kesinlikle okunmayı etkileyen önemli maddelerin başında yer alıyor. Mesela canlı renkler içeren fotoğraflar her zaman dikkat çeker. Konu ne olursa olsun mutlaka konuyla ilgili fotoğrafa yer vermek gerekiyor.  Kendinizi yerine Düşünü bir !  görsel olmayan yazıyı hangimiz açıp okumak isteriz ki  ?
3- Sosyal Medya: Sayfa görüntülemeyi artırmak ve bir çok okuyucuya ulaşmanın en kolay yollarından biri sosyal medya kanallarıyla bloğunuzu bağlantılı bir şekilde yürütmektir. Vereceğiniz mesajınızı paylaşmanın bir kaç yolu var.

Facebook:Twitter:Instagram:
 
Bu hesaplardan her hangi birini kullanmanız bile sizin yazılarınızı okuyan sayısını arttıracaktır. Bloğunuzda yayınladığınız yazıyı heyecan uyandıracak şekilde link bırakarak okunmasını sağlayabilirisiniz. Mesela ben en fazla okuyucuya  İnstagram hesabımdan ulaşıyorum tıklanılır linkini profilime ekleyip davet ediyorum emin olun etkisi çok fazla oluyor.
 
4- Davet : Ben bunu daha çok yabancı blogger arkadaşlarımda gördüm benim yayınımın yorum kısmına bloğuna yeni bir yazı girdiğini haber verip linkini bırakıyor aslında çok hoş olmayan bir durum olsa da okuyucu çekiyor.
 
5- Sabır: Bloğunuzu en iyi olabilir hale getirmek için sabırlı olmak gerekiyor. Özellikle yeni blog açan arkadaşlar bazen 2 - 3 kişiye yazıyor gibi olacaksınız ama zamanla bir çok kişinin yazılarınızı fark edince mutlu olacaksınız daha fazla yazmak isteyeceksinizdir. Ama umutsuz olmamak gerekiyor kimse yorum yazmıyor ben boşuna yazıyorum deyip sakın pes etmeyin ! bloğunuza zaman vermelisiniz :)
 
Evet geldik bir postumuzun sonuna umarım faydalı bir yazı olmuştur. Benim aklıma gelenler bu kadar sizler ne düşünüyorsunuz? varsa sizin de aklınızda  olan benim belirtmediğim, lütfen kendi fikirlerinizi de yorum olarak yazın !
Esen Kalın :)
Leyla !

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eklips Anti- Selülit Masaj Eldiveni Yorumlarım

Gosh Boombastıc XXXL Volume Maskara Yorumlarım

GOSH BOOMBASTIC XXL SWIRL VOLUME MASCARA YORUMLARIM